Rickard Lövgren

Rickard Lövgren

Dedikerad friåkare, och filmskapare (Fresh Set of Tracks, Radical Lines, #linsellfreeriders m.m.), inom snöskoter med en
passion för att förmedla lavinsäkerhet och sprida budskapet om att ta informerade och smarta beslut ute i fjällen.

(utgår från Strängnäs och Borlänge, vintertid hittar ni honom oftast där det är bäst snö)

 

 

 

Varför snöskoter och hur mycket kör du på en säsong?

Jag älskar naturen, speciellt fjällen, sommar som vinter. Från att tidigare åkt snowboard och motocross så upptäckte jag 2012 att det går att kombinera känslan av frihet, naturupplevelser, pudersnö i ansiktet, tvåtakt och adrenalin genom att köra snöskoter. Sedan många år tillbaka har jag inte längre semester på sommaren utan den används istället till att jaga snö på vintern. Antal dagar i sadeln beror lite på säsong, event, resor, filmprojekt etc. Men jag brukar normalt ligga på ungefär 30-50 dagar.

 

Varför lavinsäkerhetsutrustning?

Det är ett måste för den typen av åkning vi håller på med! Vi är ofta långt borta från hjälp och vi måste förlita oss på våra kompisar att kunna lösa en ev. olyckssituation. Personligen vill jag inte leva med vetskapen att jag hade kunnat rädda en avliden vän om vi bara hade haft rätt kunskap och utrustning, därför har jag det numer som krav på alla jag normalt åker med. Utöver utrustning är det lika viktigt att ha kunskapen hur den faktiskt används samt framförallt kunskap som gör att man helt kan undvika olyckan. Allt handlar om att tillsammans i gruppen ha kunskap och information för att hela tiden kunna göra bra riskbedömningar så att alla kommer med hem igen.

 

Varför väljer du att köra med produkter från BCA?

Jag har provat en mängd olika produkter från olika tillverkare och jag anser att BCA är de som helt enkelt utvecklar bäst produkter som är specifikt riktade mot oss skoteråkare och de behov vi har. Deras produkter är även av extremt hög kvalité, pålitliga samt lättanvända vilket är en egenskap jag prioriterar väldigt högt i en krissituation.

 

Bästa ställe att köra snöskoter på?

Här vill jag ju inte avslöja för mycket, det är lite som med platser med bra fiske för en fiskare. Men i Sverige skulle jag nog säga Jorm faktiskt, mycket varierande typ av åkning på relativt liten yta. Oftast är dock det bästa stället där det för tillfället är bäst snö. I världen skulle jag nog säga södra Kamchatka, Ryssland tätt följt av BC, Kanada.

 

Rickard kör med:

  • BCA Float 15 Turbo 2.0
  • BCA Float 42
  • BCA Tracker 4
  • BCA Stealth 240
  • BCA D-2 EXT
  • BCA Float MtnPro™ Vest Avalanche Airbag 2.0
  • BCA MTNPRO Tunnel Bag
  • Snow Study kit

Följ med Rickard på Instagram

 

Vi byter namn till Rawlimits

I samband med namnbytet har vår webbplats fått ny adress, www.rawlimits.se, men den gamla länken kommer att fungera ett tag till så du hittar hit. För dig som återförsäljare innebär det ingen förändring. Du kommer få samma service och produktutbud som tidigare. Missa inte att vi samtidigt också byter namn i sociala medier. Gå gärna in och "följ" och "gilla" om du inte redan gjort det.